NYHETER

NY SINGEL: En känsla att bevara (12 mars 2021)

Ett samarbete med fem andra artister gav en hyllningslåt till kvarteret Knäppingsborg i Norrköping. Läs några av artiklarna i media här:

 

Norrköpings tidningar: "Här är kvarterets egen hyllningslåt"

Folkbladet: "De har gjort musik av Knäppingsborg"

Nkpg News: "Norrköpings popelit gör låt om gemenskap"

Knäppingsborg: "Norrköpingsmusiker sätter ljud på Knäppingsborg"

Lyssna på låten här!

NY SINGEL: Det ligger i sin natur (11 dec 2020)

Höstsingel nr 3 av 3. Det ligger i sin natur handlar om att bryta mönster och att våga göra sin grej. Musikvideon är den knasigaste jag har gjort.

Kolla musikvideon här!

NY SINGEL: I grevens tid (23 okt 2020)

Höstsingel nr 2 av 3 är släppt. I grevens tid är inspirerad av hur jag träffade min flickvän Jenny, och är samtidigt en hyllning till det storslagna 80-talssoundet.

Kolla musikvideon här!

NY SINGEL: När det väl gäller (4 sep 2020)

Höstsingel nr 1 av 3. När det väl gäller handlar om gammal vänskap och har ett sound i klassisk Ted Gärdestad-anda.

Kolla musikvideon här!

"Daniel spelar dubbelt och siktar högt!"

Ja, det blir ett produktivt år! Inspelningar och skivsläpp står på agendan - både som John Daniel och med Plusgrader.

 

Linköpings-Posten snappade upp energin och skrev en artikel om det.

Läs artikeln på min Facebooksida!

Norrköpings tidningar om kommande giget i Flygeln

I Norrköpings tidningar berättar jag om tankarna och drivkrafterna bakom höstens kommande konsert i Flygeln.

Läs artikeln på sidan 29 här!

Biljetter släppta till konserten i Flygeln

Köp din biljett här!

Nu är biljetterna släppta till min konsert i Flygeln 16 oktober 2020. Tillsammans med mitt grymma popband tänker jag göra det här till min största och häftigaste spelning hittills!

För detta är nåt jag verkligen velat göra länge. En bra arena, en välarbetad och snygg popshow där låtarna kommer till sin rätt, ett fantastiskt liveband, snyggt ljud och ljus och givetvis en härlig publik. Och där kommer Du in i bilden.

För det här blir en milstolpe och en stor satsning för mig. Minst 400 gäster är målet för att inte ”gå bankrutt”. Så nu, kära vänner och fans, får ni fasiken ta och komma - oavsett om ni gillar musiken eller ej.

Biljetter blir perfekta julklappar. Välkommen redan nu!

Ny singel med Plusgrader

Mitt band Plusgrader firar 20 år som band och det firar vi med nya singeln Vem tar över. Låten handlar om att alla är utbytbara. Presterar du inte tillräckligt bra finns det alltid någon annan som väntar på sin tur och är redo att ta över.

Lyssna på låten här!

Äntligen en egen webbsida

Då hälsar jag dig välkommen till min nya hemsida - johndaniel.nu. Tankarna har gått länge till att ta tag i detta projekt och det känns skönt att den är uppe. Ett jättetack till Jonny Johnsson som hjälpt mig med design och som outröttligt satt tänderna i allehanda detaljer.

Klicka dig runt och hör gärna av dig om det är något du skulle veta mera om.

Dags för den årliga spelningen på Kulturnatten

Då var det äntligen tid för Norrköpings anrika Kulturnatt igen. Det har blivit gig här de flesta åren, men denna gången känns det extra speciellt då vi spelar på den mest centrala scenen - vid restaurangtorget i Knäppingsborg. Med mig på scenen har jag Magnus Jacobson, Sara Bokvist, Pierre Conradsson och Malin Bratt. Hoppas vi ses där!

Lyckat gig på Palatset i Linköping

"John Daniel utstrålar ett glatt och proffsigt intryck i framförandet av sina melodiösa låtar om prestationer och gammal kärlek. På sitt klaviatur och med sin härliga stämma skapar han ljuvlig stämning i lokalen. Spelningen avslutas med fina balladen Rosa himmel där han även bjuder upp Emilie Höijer på kör." /Livenews.se

Alla rätt 1:a på Musikvideotoppen.se!

Underbart! Min och Jens Tärnings video till låten Alla rätt är framröstad till BÄSTA MUSIKVIDEO på Musikvideotoppen.se. Tack till alla inblandade och till er som tittat och röstat!

Ny EP - Alla rätt

Äntligen release för nya EP:n Alla rätt!

Detta är en temaplatta om "vikten av prestation och bristen på perfektion". Soundet, signerat producenten Anders Berlin, är både läckert retro och elektroniskt modernt. Den som lyssnar noga hittar referenser från Kent, Gyllene tider, The Ark och ABBA samt från synthwave och Depeche Mode. Men framför allt låter det väldigt mycket John Daniel!